Mitä on Frisbeegolf?

Peli on samankaltainen kuin perinteinen pallogolf. Pelaaja käyttää mailan ja pallon sijasta frisbeegolfia varten valmistettuja liitokiekkoja = frisbee (engl. golf discs). Kiekolla tähdätään maan sisällä olevan reiän sijasta maanpinnan yläpuolella olevaan koriin. Frisbeegolfissa on erilaisia kiekkoja erilaisiin heittotarkoituksiin, aivan kuten perinteisessä golfissa mailoja.

Pelin tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähin heitoin. Pelaaja aloittaa pelin aloitusheitolla (drive) ja jatkaa siitä mihin kiekko on laskeutunut. Väylä on pelattu loppuun vasta kun pelaaja on suorittanut ”putin” (heitto lähellä koria) ja onnistunut saamaan kiekkonsa koriin.

Reikien pituudet vaihtelevat yleensä 45 – 250 metrin välillä. Frisbeegolfista voi nauttia ympäri vuoden säässä kuin säässä.

Kuka voi pelata?

Frisbeegolf-radalta voi löytää kaiken ikäisiä naisia, miehiä ja lapsia. Pelaajia kiehtovat  samat asiat kuin perinteisessä golfissa; pelin haastavuus, ulkoilu miellyttävässä maastossa sekä yhdessäolo perheen ja ystävien kanssa.

Säännöt on helppo omaksua, ja siksi laji sopii kaikille heti alusta asti. Haasteellisuus ja hauskanpito ovat lajin suola. Yksi pelikierros 18-reikäisellä radalla kestää 60 – 120 minuuttia.

Frisbeegolfin suuri etu on sen alhaiset kustannukset. Aloitteleva pelaaja tarvitsee ainoastaan 1 – 2 kiekkoa, jotka maksavat 10 – 15 €/kpl. Lähes kaikki Suomen radat sijaitsevat yleisissä puistoissa ja pelaaminen on siten maksutonta. Tämän vuoksi kuka tahansa lajista kiinnostunut voi lähteä helposti koittamaan taitojaan lähimmälle radalle.

Asian ydin: Frisbeegolf on Spirit-laji – tärkeintä on pitää hauskaa! Se sopii kaikille iästä,  sukupuolesta ja taloudellisesta asemasta riippumatta.